Kulturarv och kommunikation

15 hp

I kursen lär du dig hur man kommunicerar kulturmiljö i samhället. Vi använder och diskuterar olika sätt att kommunicera. Vi funderar även kring historiedidaktiska och pedagogiska frågor om förmedling, tolkning och förståelse av det förflutna och förhållandet mellan det förflutna och nuet. Kalmar läns museums satsning på kulturmiljöpedagogik och tidsresor blir en fallstudie.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar