Kulturgeografi I

30 hp

Under den första terminen i kulturgeografi studerar du samspelet mellan oss människor och vår livsmiljö i fyra delkurser. Terminen inleds med en introduktion till kulturgeografiska perspektiv, ämnets utveckling och historia samt grunderna i kartografi. Därefter studerar du befolkningsfrågor och hur det moderna urbana samhället har växt fram. I den tredje delkursen lär du dig om hur landskapets utveckling från förkapitalistiska samhällen till dagens internationella och globaliserade värld har gått till. I den avslutande delkursen introduceras du i svensk samhällsplanering samt i grunderna till vetenskapligt arbete genom en mindre fallstudie av planeringsproblem. Under terminen ingår förutom föreläsningar och seminarier, exkursioner i närområdet som exemplifierar några av de teman som tas upp.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar