Kulturgeografi III

30 hp

Under den tredje terminen fördjupar du dina kunskaper i kulturgeografi i hur ämnets utveckling påverkats av samtida vetenskapsteoretiska och metodologiska debatter inom samhällsvetenskap och humaniora. Särskilt fokus läggs vid hur maktrelationer får rumsliga konsekvenser. Du ges möjlighet att fördjupa dig i aktuell forskning i ett område. Exkursion ingår i kursen. Terminen avslutas med ett självständigt arbete där du utifrån egna intressen omsätter teoretiska och metodiska insikter.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar