Kulturgeografi III

30 hp

Under den tredje terminen fördjupar du dina kunskaper i kulturgeografi i hur ämnets utveckling påverkats av samtida vetenskapsteoretiska och metodologiska debatter inom samhällsvetenskap och humaniora. Särskilt fokus läggs vid hur maktrelationer får rumsliga konsekvenser. Du ges möjlighet att fördjupa dig i aktuell forskning i ett område. Exkursion ingår i kursen. Terminen avslutas med ett självständigt arbete där du utifrån egna intressen omsätter teoretiska och metodiska insikter.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar