Kulturmöten och kulturpolitik

15 hp

Kulturmöten och kulturpolitik är centrala forskningsområden med stor sprängkraft i den offentliga debatten. Kursen undersöker hur disciplinera arkeologi, biblioteks- och informationsvetenskap, historia och religionsvetenskap har bidragit till den humanistiska forskningen och den offentliga debatten inom dessa fält. Kursen är arrangerad runt tematisk fält såsom makt och motstånd, kärlek och sexualitet, våld och försoning, centrum och periferi, minne och glömska, kultur och natur, tradition och moral, identitet och skillnad, konst och kommers, etc. I kursen fördjupas förståelsen för aktuella teman av forskare som själva arbetar med dessa. De motstridiga ståndpunkterna i debatterna runt tematiken/problematiken klargörs och studenterna tränas i att själva ta ställningen till tematikens värde inom humaniora, dess vetenskapliga giltighet och utomvetenskapliga relevans.

Kurs­ansvarig

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.