Kultursociologi

7,5 hp

Från sin tillkomst har sociologiämnet haft intresse för kultur och kulturföreteelser. Det har resulterat i olika förslag på hur kultur ska begreppsliggöras och förstås, olika bud om hur kultur kan förklaras och vad den kan förklara, samt olika idéer om hur den kan undersökas. Syftet med denna kurs är att introducera centrala tankelinjer i kulturens sociologi. Fokus ligger dels på den kultursociologi som delar stoff och tankeformer med antropologin, dels på studier av konstens och smakens område. Under kursen får du studera olika tillnärmelser till den sociologiska analysen av kultur, förhålla dem till varandra, och diskutera studiernas uppbyggnad, tillvägagångssätt och slutsatser.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.