Lära barn att läsa - från fonologisk medvetenhet till läsförståelse

7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som vill få kunskap om elevers tidiga läsutveckling och hur du som pedagog kan stödja den tidiga läsinlärningen. Vad fungerar och hur kan forskningen bidra till utvecklad kunskap. Kanske är du redan lärare, men gick lärarutbildningen utan att läsa så mycket om den tidiga läsinlärningen? Kanske är du lärare i fritidshem eller elev-/lärarassistent och vill få ny kunskap? Oavsett din bakgrund ger kursen dig en stabil plattform med förståelse för läsningens grundläggande delar utifrån ett vetenskapligt förhållningssätt.

Kursen är anpassad för att kunna läsas parallellt med arbete i exempelvis skola. Den ges på distans i kvartsfart (7.5 hp på en termin) och med hjälp av inspelade föreläsningar och ett flexibelt examinationsupplägg kan du anpassa kursen efter hur din vardag ser ut.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.