Lärarassistent: Skolans uppdrag och dess roll i samhället

10 hp

Linnéuniversitetet erbjuder en inspirerande fortbildning i tre delar för dig som arbetar eller vill arbeta i förskola och skola utan att ha lärarutbildning. Varje kurs omfattar 10 hp , går på 33% fart och ges med fjärrundervisning dvs. nätburet i realtid. Träffarna består av workshops, seminarier och föreläsningar. Fältstudier ingår också i kursen. Tre seminarier är examinerande och därmed obligatoriska, men erfarenheter från tidigare kursomgångar visar att kursdeltagarna upplever ett stort värde i att delta aktivt i kursens samtliga aktiviteter. Den aktuella kursen heter Lärarassistent - skolans uppdrag och dess roll i samhället. Denna kurs är en av tre kurser med sikte på att arbeta som lärarassistent om vardera 10 hp som Linnéuniversitetet kan erbjuda. I kursen tar vi tillvara på dina erfarenheter och bygger vidare för att du med trygghet ska kunna arbeta i förskola och skola med uppgifter som inte kräver examen.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.