Litteratur och migration

15 hp

Hur beskriver människor som lever i vår värld sina erfarenheter i skrift? Vilka värderingar och perspektiv kan man finna i texter och dokument som dokumenterar erfarenheter av att resa? Den här kursen fokuserar på viktiga koncept från postkolonial teori och kulturella studier för att analysera de olika mobiliteter som finns representerade i litterära verk: från resande och turism till migration och fördrivning.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M