Marin ekologi, avancerad kurs

15 hp

Marina ekosystem spelar en viktig roll för vår planets hälsa. I denna kurs fördjupar vi oss i de ekologiska processer som formar och upprätthåller marina samhällen; hur marina ekosystem påverkas av mänskliga aktiviteter såsom överfiske, övergödning, habitatförstörelse och klimatförändring. Kursen innehåller bla. biogeokemiska kretslopp och produktivitet; ekologin för marina populationer och samhällen och hållbar naturvård och bevarandebiologi för marina habitat. I kursen får studenterna erfarenhet av provtagning och dataanalys; experimentdesign och fältarbete i Östersjön. Kursen ges på avancerad nivå där kritiskt tänkande, experimentdesign och kommunikation av resultat är centralt. Kursen ger kunskaper och färdigheter som är en god grund både för forskarutbildning och till en yrkeskarriär. Kursen ges på engelska.

Kursen kan läsas parallellt med Sötvattensekologi, avancerad kurs och Fiskekologi, avancerad kurs.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar