Maskinbefäl klass VII

40 hp

Kursen Maskinbefäl klass VII ges av Sjöfartshögskolan och omfattar 40hp. Förutom fartygstekniska ämnen ingår också miljö och säkerhet, sjörätt och arbetslagstiftning samt hälso- och sjukvård.
Undervisningen består av teori blandat med praktiska moment som laborationer och simulatorövningar.

Efter avslutad kurs och behörighetsgrundande sjötjänstgöring kan Maskinbefäl klass VII erhållas. Behörigheten ger rätt att tjänstgöra som maskinbefäl på fartyg med ett framdriftsmaskineri upp till 3000kW i närfart eller 6000kW i inre fart. Exempel på sådana fartyg är skärgårdsbåtar, Kustbevakningens patrullbåtar och mindre fartyg i kustnära trafik. För frågor rörande behörighet ansvarar Transportstyrelsen.

Kalmar

Kalmar är en vacker stad med gamla anor, många mysiga kvarter och stor personlig charm. Området runt Kalmar Slott och Stadsparken är många studenters favorit.

Närheten till havet och Öland sätter sin prägel på staden med långa promenadstråk vid havet. I Kalmar är avstånden små och på fem-tio minuter når du det mesta – universitetet, havet, gymmet eller stadskärnan på Kvarnholmen. Många studenter bor i centrala Kalmar i närheten av universitetsbyggnaderna. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter.

Sjöfartshögskolan i Kalmar