Materialet trä

7,5 hp

Kursen rör träarter från norra Europa och täcker hela kedjan från skogen till färdig produkt. Kursen fokuserar på området av träidentifiering, träanatomi, träkemi och beständighet. Dessutom studeras kvalitetsbegreppen gällande hantering och lagring av trä. Även grundprinciperna för trämekanisk bearbetning ingår. Kursen syftar till en förståelse av de nordeuropeiska skogsbruken, hur träegenskaperna påverkas av lagringsförhållanden samt förståelse av den trämekaniska bearbetningen från träd till färdig konsumentprodukt.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M