Mediekulturer i vår samtid

15 hp

Mediekulturer i vår samtid
Denna kurs ger en djupdykning i nya mediekulturer, inklusive sociala medier, digital litteratur, datorspel och transmediala berättelser. Vi utforskar även hur traditionella medier, som litteratur, film, nyheter och teater, har anpassat sig till den digitala eran. Kursen belyser även de historiska rötterna av dagens medielandskap och hur det har utvecklats över tid. Följ med på den spännande resan genom en ständigt föränderlig medievärld!

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.