Migration, tid och temporalitet

7,5 hp

Kursen ger dig översikt över migrationsforskning och forskning om tid i sociologi. Under kursen belyses migration med hjälp av olika tidsteoretiska ingångar och begrepp som hjälper dig att förstå migration på olika och delvis nya sätt. Migration handlar inte bara om geografisk rörlighet utan också om tid, samhällsförändring och individuella liv. Under kursen belyses migrationsprocessers förändring över tid och i relation till samhällsförändringar. Migration påverkas också av lagar och policy som har konsekvenser för individuella handlingsmöjligheter och livsbanor. Som studerande får du möjlighet att fördjupa dig i någon av kursens bärande tematiker genom att till exempel belysa relationer mellan individuella migrationsprocesser, institutionella omständigheter, och hur människor skapar mening under dessa omständigheter.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.