Missbruk och psykisk ohälsa

7,5 hp

Kursen vänder sig till yrkeskategorier som möter patienter, brukare och klienter med psykiatrisk funktionsnedsättning och en samtidig missbruks- och beroendeproblematik, dvs samsjuklighet. Under kursen får du ta del av den senaste forskningen om samsjuklighet samt fördjupa dina kunskaper om bemötande och stödinsatser i relation till den enskildes förutsättningar och möjliga handlingsalternativ. Ett viktigt tema i kursen är samverkan mellan olika vårdgivare, utifrån varje organisations mål och förutsättningar.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M