Missbruk och psykisk ohälsa

7,5 hp

Kursen vänder sig till yrkeskategorier som möter patienter, brukare och klienter med psykiatrisk funktionsnedsättning och en samtidig missbruks- och beroendeproblematik, dvs samsjuklighet. Under kursen får du ta del av den senaste forskningen om samsjuklighet samt fördjupa dina kunskaper om bemötande och stödinsatser i relation till den enskildes förutsättningar och möjliga handlingsalternativ. Ett viktigt tema i kursen är samverkan mellan olika vårdgivare, utifrån varje organisations mål och förutsättningar.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken