Mjukvarutestning

7,5 hp

Kursen Introduktion till mjukvarutestning syftar till att utöka studenternas kunskaper om testningens betydelse i mjukvaruutvecklingsprocessen. Kursen utgår ifrån agila principer där testresultaten blir konkret feedback till programmerare såväl som projektledning. I kursinnehållet fokuseras både på automatiska enhetstester, manuell testning samt planering av testning för ett mindre projekt.

Kursen riktar sig till programmerare innehåller programmeringsmoment och sökande bör därför känna sig bekväm med både kod och kravdokument.

Kursen bedrivs på halvfart. Studenter förväntas lägga ner ca 20 timmar i veckan samt kunna deltaga i ett fåtal schemalagda moment (även distansstudenter men då på distans).

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M