Modern sociologisk analys - teori och metod i samspel

7,5 hp

Denna kurs orienterar deltagarna i olika sätt att använda teori och metod i modern sociologisk analys. Kursens övergripande mål är att utveckla studenternas förmåga att förhålla sig till teoretiska och metodologiska redskap i moderna sociologiska forskningsstudier, med speciellt fokus på hur sociologiska analysen genomförs i dessa studier. Kursen är orienterad mot studier som berör ett övergripande empiriskt tema: det sociologiska studiet av arbetsliv och livsvillkor i vår tid, med speciellt fokus på betydelsen av sociala strukturer som klass, kön och etnicitet. Under kursen kommer deltagarna få diskutera de texter och samhällsproblem som tas upp både skriftligt och muntligt.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.