Mojo - mobiljournalistik

7,5 hp

Kursen introducerar på grundläggande nivå arbetssätt, produktionsmetoder och gestaltningstekniker för journalistiskt inslagsproduktion för TV-mediet med mobiltelefonen som produktionsverktyg. Kursen innehåller även bildsemiotik, berättarteknik för rörlig media, mobilfotografering och inspelning, redigering, idéarbete för TV/Video samt journalistiskt och konstnärligt jutvecklingsarbete.

Kursen introducderar på grundläggande nivå teorier kring multimodalitet och socialsemiotik. Obligatoriska moment förekommerdär kursmålen examineras.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar