Musik och berättande

7,5 hp

Musik används i många olika berättande sammanhang. Förutom i traditionella genrer som t.ex. musikteatern har musiken i dag en viktig funktion inom film, datorspel och andra media. Berättande drag finns inom vokalmusik världen över och från olika tider. I den här kursen studeras musik och berättande utifrån exempel hämtade från ovanstående genrer. Avsikten är att nå en djupare förståelse av musikens betydelse i dessa sammanhang. Teoretiska perspektiv, som exempelvis performativitet och narratologi, diskuteras och används som grund för analyser av olika musikstycken.

Undervisningen består av föreläsningar och seminarier.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M