Musiketnologiska perspektiv på musik

7,5 hp

Kursen ”Musiketnologiska perspektiv på musik” studerar utifrån ett musiketnologiskt perspektiv musik som ett kulturellt uttrycksmedel, som något som används, upplevs och skapas av människor i olika sammanhang.

I centrum för kursen står ett urval av traditionella musikkulturer i och utanför Europa som betraktas utifrån både ett historiskt och samtida perspektiv. Sammantaget ger kursen både en ökad repertoarkunskap om musik från olika delar av världen och en palett av teorier och metoder som används inom musiketnologisk forskning. I kursen ingår också ett mindre fältarbete.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M