Partiella differentialekvationer

7,5 hp

Det är nyttigt att lösa differentialekvationer! Det sade som sagt redan Newton. I denna den andra kursen av två så behandlas ekvationer där den sökta funktionen beror på två eller flera varibler och där partiella derivator ingår. Sådana ekvationer dyker upp i de mest skiftande sammanhang – från elektromagnetiska vågors utbredning till priset på optioner. Det viktigaste momentet i kursen är den så kallade spektralsatsen för differentialoperatorer som ger en generalisering av teorin för Fourierserier.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken