Partiella differentialekvationer

7,5 hp

Det är nyttigt att lösa differentialekvationer! Det sade som sagt redan Newton. I denna den andra kursen av två så behandlas ekvationer där den sökta funktionen beror på två eller flera varibler och där partiella derivator ingår. Sådana ekvationer dyker upp i de mest skiftande sammanhang – från elektromagnetiska vågors utbredning till priset på optioner. Det viktigaste momentet i kursen är den så kallade spektralsatsen för differentialoperatorer som ger en generalisering av teorin för Fourierserier.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M