Pedagogik i arbetsliv, utbildning och vardag III

30 hp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av att kunna arbeta med lärande och förändringsarbete i arbetsliv, utbildnings- eller vardagssammanhang. Kursen syftar främst till att du ska utveckla kunskaper som gör att du kan kritiskt granska och värdera vetenskapliga texter, samt på ett tillförlitligt sätt kunna genomföra och sammanställa en undersökning/studie i form av en kandidatuppsats. Dessa kunskaper är relevanta för alla som möter texter av vetenskaplig karaktär, sammanställer texter/rapporter eller genomför analyser/uppföljningar/utvärderingar i sitt arbete.

Vi lägger stor vikt vid erfarenhetsutbyte mellan studenter och erbjuder alla våra studenter tillgång till en varierad lärmiljö. Både helfartskurser och halvfartskurser har därför regelbundna schemalagda träffar, inspelade föreläsningar och diskussionsforum samt e-mötesverktyg i vår lärplattform. Om du läser helfart träffar du normalt dina studiekamrater på Campus Växjö dagtid ungefär två gånger per vecka, läser du halvfart träffas ni via e-mötesverktyget Zoom, under sen eftermiddag en gång i veckan.
För att kunna delta i undervisning som sker online behöver du ha tillgång till och kunna använda dator med kompetenta kontorsprogram som t.ex. Word (Office 365 finns gratis tillgängligt för studenter). Utöver detta krävs även att du har tillgång till god internetuppkoppling, headset och webbkamera samt kan hantera ljud och bildinställningar för att ha möjlighet att medverka och interagera i kursens träffar och uppgifter.

Kontaktperson och kursansvarig
Marie Gunnarsson, Halvfart Distans
Marie Gunnarsson, Helfart Campus

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbeten och digitala möten. I många fall kommer du även ha tillgång till inspelade föreläsningar via lärplattformen.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.