Pedagogiskt ledarskap II

7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som har grundläggande behörighet för studier på avancerad nivå samt någon av kurserna Pedagogiskt ledarskap I, 7,5 hp alternativt Rekryteringsutbildning för blivande rektorer, 7,5 hp, eller motsvarande.

Innehåll och mål
I kursen behandlas skolutveckling och förbättringsarbete, skolledarskap och yrkesetik samt vetenskaplig metod för kvalitativa studier. Frågor om rektors uppdrag, pedagogiskt ledarskap, systematiskt kvalitetsarbete samt skolledaren och skolans praktik fördjupas och utvecklas utifrån vetenskaplig grund och erfarenheter från pedagogisk praktik. Verksamhetsnära studier ingår.

Examination
Kursen examineras muntligt vid två seminarier och skriftligt genom två inlämningsuppgifter och bedöms med betygen Underkänd eller Godkänd.

Genomförande
Kursen ges under en termin på kvartsfart i form av digitala träffar, vilket innebär att alla lärarledda tillfällen och examinationer sker via digitalt e-mötesverktyg. Mellan kursträffarna har deltagarna uppgifter att lösa enskilt och i grupp. Även gruppmöten sker digitalt.

Linnéuniversitetet använder lärplattformen MyMoodle och för de digitala träffarna konferensverktyget Zoom.
De digitala kursträffarna kommer att hållas sen em/kväll på onsdagar ca 1 gång per månad.
Kontaktpersoner
• Pernilla Söderberg Juhlander, 0470-70 88 88 (kursansvarig)
• Rositha Randver 0470-76 75 40 (administrativa frågor)
• Susann Engström, studievägledare 0470-70 87 00 (behörighetsfrågor)

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.