Personal- och kompetensutveckling

30 hp

Kursen ger dig förståelse för och insikter i förutsättningarna för att skapa och utveckla ”human-resource-funktionen” inom offentliga och privata organisationer och företag. Fokus är HR-arbetets professionella status, samt uppgifter i relation till den strategiska dimensionen. Centrala inslag för HR-funktionen - såsom etik, planering, rekrytering och utvärdering av prestation – samt mångfald och internationella aspekter behandlas också i kursen.

Du lär dig även att utveckla förståelse för människans betydelse avseende organisering, ledning, lärande, kompetens och organisatorisk utveckling. Begrepp som ”knowledge management” och ”värdeskapande genom HR” ges en central roll. Vidare ger kursen dig kunskaper om principer och metoder för genomförande av diagnos och organisatorisk förändring och utveckling. Kursen avslutas med 10 veckors praktik.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken