Personal- och kompetensutveckling

30 hp

Kursen ger dig förståelse för och insikter i förutsättningarna för att skapa och utveckla ”human-resource-funktionen” inom offentliga och privata organisationer och företag. Fokus är HR-arbetets professionella status, samt uppgifter i relation till den strategiska dimensionen. Centrala inslag för HR-funktionen - såsom etik, planering, rekrytering och utvärdering av prestation – samt mångfald och internationella aspekter behandlas också i kursen.

Du lär dig även att utveckla förståelse för människans betydelse avseende organisering, ledning, lärande, kompetens och organisatorisk utveckling. Begrepp som ”knowledge management” och ”värdeskapande genom HR” ges en central roll. Vidare ger kursen dig kunskaper om principer och metoder för genomförande av diagnos och organisatorisk förändring och utveckling. Kursen avslutas med 10 veckors praktik.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.