Politiska idéer

7,5 hp

I den här kursen ges en introduktion till statsvetenskapen där de politiska idéerna av idag får en historisk förankring. Den innehåller dels en grundläggande översikt av den västerländska politiska idéhistorien, dels en presentation av de centrala politiska ideologierna. Kursen introducerar även flera statsvetenskapliga begrepp som kommer att användas på senare kurser i statsvetenskap.

Kursen 1SK122 bildar tillsammans med de efterföljande kurserna 1SK123, 1SK124 och 1SK125 det grundläggande kursblocket Statsvetenskap I.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar