Politiska idéer

7,5 hp

I den här kursen ges en introduktion till statsvetenskapen där de politiska idéerna av idag får en historisk förankring. Den innehåller dels en grundläggande översikt av den västerländska politiska idéhistorien, dels en presentation av de centrala politiska ideologierna. Kursen introducerar även flera statsvetenskapliga begrepp som kommer att användas på senare kurser i statsvetenskap.

Kursen 1SK122 bildar tillsammans med de efterföljande kurserna 1SK123, 1SK124 och 1SK125 det grundläggande kursblocket Statsvetenskap I.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M