Politiska idéer

7,5 hp

I den här kursen ges en introduktion till statsvetenskapen där de politiska idéerna av idag får en historisk förankring. Den innehåller dels en grundläggande översikt av den västerländska politiska idéhistorien, dels en presentation av de centrala politiska ideologierna. Kursen introducerar även flera statsvetenskapliga begrepp som kommer att användas på senare kurser i statsvetenskap.

Kursen 1SK122 bildar tillsammans med de efterföljande kurserna 1SK127, 1SK128 och 1SK125 det grundläggande kursblocket Statsvetenskap I.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.