Politiska partier och partisystem

7,5 hp

Västeuropas partipolitiska framtid står i fokus under kursen som problematiserar aktuella teoretiska och politiska diskussioner, med avseende på partier och partisystem. Du tränas i att knyta frågor om partiernas förändring samt nutida och framtida utmaningar. Under kursen behandlas också några politiskt högaktuella frågor, som berör sociala konflikter, värdeförändring, globalisering och radikal högerpopulism med syftet att öka din förståelse för vilken påverkan den partipolitiska utvecklingen har för Europas framtid.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.