Politiska partier och partisystem

7,5 hp

Västeuropas partipolitiska framtid står i fokus under kursen som problematiserar aktuella teoretiska och politiska diskussioner, med avseende på partier och partisystem. Du tränas i att knyta frågor om partiernas förändring samt nutida och framtida utmaningar. Under kursen behandlas också några politiskt högaktuella frågor, som berör sociala konflikter, värdeförändring, globalisering och radikal högerpopulism med syftet att öka din förståelse för vilken påverkan den partipolitiska utvecklingen har för Europas framtid.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken