Politiskt beteende

7,5 hp

Kursens ger en inledande orientering i studier om politiskt beteende i avancerade representativa demokratier genom att studenten bekantar sig med centrala studieobjekt inom detta forskningsområde. För det första diskuteras viktiga funktioner inom representativ demokrati tillsammans med studier om politiskt deltagande. För det andra granskas modellen för sociala skiljelinjer i relation till empirisk forskning om politiskt beteende. För det tredje studeras den förändrade betydelsen av sociala skiljelinjer i relation till dealignment och realignment utefter värdebaserade skiljelinjer. För det fjärde ventileras forskning om medborgares politiska opinioner och valda politikers representativitet.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.