Praktisk arkitekturhistoria. Bebyggelseutvecklingen från 1800-talet till idag

7,5 hp

Arkitektur berör oss alla. Vi bor, arbetar och umgås i hus och rör oss dagligen över gator och torg. Denna kurs vänder sig till dig som vill veta varför den svenska staden ser ut som den gör. Du kommer lära dig vilka byggnadsstilar och stadsplaneideal som funnits under de senaste 200 åren, varför de har uppstått och vilka problem arkitekterna har velat lösa. Kursen tillämpar ett kreativt reflekterande arbetssätt där teori, observation och praktiskt arbete ger dig fördjupade kunskaper inom ämnesområdet. Oavsett om du behöver kunskaperna för din yrkesutövning, vill lära dig hur man kan arbeta kreativt med arkitekturhistoria eller bara förkovra dig kommer denna kurs ge dig ämneskunskaper som gör att du kommer se på din omgivning på ett helt nytt sätt.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbeten och digitala möten. I många fall kommer du även ha tillgång till inspelade föreläsningar via lärplattformen.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.