Programmerbara styrsystem

7,5 hp

"Kursen är en introduktion till programmering av PLC, det vill säga programmerbara styrsystem. PLC används inom nästan all slags industri för styrning av maskiner med mera. Kursen inleds med en genomgång av olika typer av PLC som finns på marknaden. En stor del av kursen ägnas åt programmeringsuppgifter. Fysiska egenskaper som olika typer av in- och utgångar, uppbyggnad av system och kommunikation mellan olika enheter tas upp. Det system som vi arbetar med är ett S314 från Siemens med programmeringsspråket S7. Programmeringen sker i en grafisk miljö i ""LAD"" eller ""FBD"". I kursen ingår åtta stycken laborationer=programmeringsuppgifter. Övningar med olika typer av räknare, tidskretsar, funktioner och funktionsblock ingår här. En av uppgifterna löses med sekvensprogrammering i programmet G7 som arbetar enligt GRAPHCET modellen." Kursen innehåller även en introduktion till LabVIEW.

Kontakt­person

Växjö

Som student i Växjö har du nära till allt - staden, skogen och sjöarna. Promenadstråket från campus runt Växjösjön når nästan ända in till centrum och är perfekt för löpning och promenader.

Många av studenterna bor på campusområdet medan andra väljer att bo i centrala Växjö. På campus är det alltid liv och rörelse. Under en dag rör sig många studenter mellan föreläsningssalar, bibliotek, restauranger, pubar och friluftsområden. Växjö är också känt för sitt musikliv. Varje vecka kan du se mer eller mindre kända band på någon av Växjös scener.

Studenter i parken