Programmerbara styrsystem

7,5 hp

"Kursen är en introduktion till programmering av PLC, det vill säga programmerbara styrsystem. PLC används inom nästan all slags industri för styrning av maskiner med mera. Kursen inleds med en genomgång av olika typer av PLC som finns på marknaden. En stor del av kursen ägnas åt programmeringsuppgifter. Fysiska egenskaper som olika typer av in- och utgångar, uppbyggnad av system och kommunikation mellan olika enheter tas upp. Det system som vi arbetar med är ett S314 från Siemens med programmeringsspråket S7. Programmeringen sker i en grafisk miljö i ""LAD"" eller ""FBD"". I kursen ingår åtta stycken laborationer=programmeringsuppgifter. Övningar med olika typer av räknare, tidskretsar, funktioner och funktionsblock ingår här. En av uppgifterna löses med sekvensprogrammering i programmet G7 som arbetar enligt GRAPHCET modellen." Kursen innehåller även en introduktion till LabVIEW.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.