Responsive header image

Projekt i visualisering och dataanalys

10 hp

Visual Analytics (VA) system bringar dataanalys närmare slutanvändare genom att effektivt kombinera interaktiv visualisering och komplexa algoritmer, styrda av de underliggande analytiska processer som ligger i data och applikationen.

Kursen är en projektkurs med fokus på VA med ett givet analytiskt problem och omgivning. Studenterna förväntas arbeta med agila processer i team och hantera sina projekt självständigt. Studenterna kommer att introduceras till teoretiska aspekter och verktyg för VA, skapa den konceptuella designen av VA-projektet, implementera deras design och presentera sina resultat. Täckta aspekter är bland annat: vikten av data och visualisering för att svara på analytiska frågor, verktyg och bibliotek för dataanalys och visualisering samt utvärdering av VA-projekt.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M