Religionsmöten i kolonial kontext, historiska perspektiv

7,5 hp

Under den koloniala eran spreds olika varianter av kristendomen runt om i världen. Kursen beskriver den syn på människans natur och på hennes olika sätt att interagera med det övernaturliga som dessa kristna samfund spred. I kursen kommer vi att studera de skilda reaktionerna på missionärernas ansträngningar från utövare av inhemska religiösa traditioner, inklusive omvändelse, kompromiss och motstånd. Du kommer även att utmanas att försöka förstå försök att ge ny livskraft åt inhemska religioner.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M