Religionsvetenskap, kandidatkurs III
30 hp
Den tredje terminen religionsstudier (kandidatnivån) inleds med ”Klassisk religionsvetenskaplig teori” (7,5hp) och "Religionsvetnskaplig metodologi" (7,5hp). Delkurserna knyter an till den andra terminens jämförande och teoretiska delkurser. Filologiska, historiekritiska, psykologiska, sociologiska och antropologiska forskningstraditioner presenteras. Metoder såsom källkritik, intervjuteknik, enkätundersökningar och deltagande observation behandlas. Studierna utgår från teoretiska resonemang men konkretiseras även i praktiska övningar.
Det självständiga arbete på kandidatnivå (15hp) upptar resten av terminen. Under tio veckor får alltså studenten, med hjälp från handledare, möjligheten att rejält tränga in i ett speciellt religionsvetenskapligt problemområde. Det kan handla om en judisk sekt i New York som hatar allt modernt. Det kan handla om en medeltida indisk furstes försöka att skapa en syntes av islam och hinduism. Det kan handla om den nutida, kristna debatten om abort eller om att göra ett fältarbete hos en religiös grupp i grannbyn.
Växjö – studentstaden med ett levande campus
Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.
Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd.
Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss.
Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten.
Bygg din egen examen
Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.