Romance - kärleksromaner från tre decennier

7,5 hp

Romance utgör idag en stor och viktig del inom populärlitteraturen. Kursen vill ge en bred ingång till genren genom att dels läsa och jämföra romance från tre olika decennier, dels placera romance i en populärlitterär tradition. Kursen startar med de klassiska romaner från 1800-talet som ofta lyfts fram som början på genren. Vi kommer sedan att studera både den historiska romance romanens framväxt och den moderna romance romanen med nedslag i 1970-tal, 1980-tal och 1990-talets chick lit. Kursen avslutas med 2000-talets utveckling av genren med nedslag i de senaste årens populära romance böcker.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.