Samtida pedagogisk teoribildning

7,5 hp

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av lärande och förändringsarbete i arbetsliv, utbildning eller vardagsliv. Kursen syftar till att du skaffar dig en aktuell kunskap om samtida pedagogiska teorier.

Undervisningen innefattar regelbundna schemalagda träffar, inspelade föreläsningar och diskussionsforum. Distanskurserna har sina träffar sen eftermiddag via e-mötesverktyget Zoom.

För att kunna delta i kursen behöver du ha tillgång till och kunna använda dator med kompetenta kontorsprogram som t.ex. Word, Office 365 finns gratis tillgängligt för dig som är student via Linneuniversitetets:s hemsida. Det krävs också god internetuppkoppling, headset och webbkamera och att du kan hantera ljud- och bildinställningar för att kunna interagera med lärare och medstudenter.

Kursansvarig:

Hennie Kesak

Distans

Att studera på distans ger dig som student andra möjligheter än vad campusutbildning ger. Det innebär att du själv till viss del ska kunna planera dina studier både vad gäller tid och plats.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar, men den gemensamma nämnaren är att en stor del av studiearbetet sker på nätet. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en webbstudieplats med diskussionsforum, grupparbete, inspelade föreläsningar eller videomöten med hjälp av en webbkamera.

Student som pluggar på distans

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M