Studenter som sjunger och spelar på gitarr och piano

Singer-songwriter II

30 hp

Singer-songwriter II är en fortsättningskurs, som följer på Singer-songwriter I. Kursen är i huvudsak gehörsbaserad och syftar till att fortsätta utveckla kreativitet och konstnärligt uttryck som musikalisk skapare och gestaltare. Behörig att söka kursen är studenter som är antagna till Singer-songwriter I. Här får du som student fortsatt möjlighet att jobba med din egen musik och ditt egna artisteri, och utvecklas tillsammans med yrkesverksamma och erfarna lärare. Förutom den konstnärliga delen av utbildningen, där du bland annat erbjuds samarbete och nätverkande med musikbranschen via exempelvis camps, ingår även ett stort block med fokus på relevant musikbranschkunskap.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.