Självständigt arbete för kandidatexamen i polisiärt arbete

15 hp

Kursen vänder sig till dig som är polis och nyfiken på att läsa vidare inom polisiärt arbete. Du ska ha läst antingen Fördjupningskurs I och II i polisiärt arbete eller 1–75 hp i ett annat samhällsvetenskapligt ämne eller juridik för att vara behörig.

Inom ramen för kursen skriver du ett självständigt arbete på kandidatnivå. Det innebär att kursen ger dig möjlighet att fördjupa dig inom ett forskningsområde och självständigt genomföra en egen empirisk undersökning med relevans för polisiärt arbete.
Kursen ges helt på distans.

Personligen tar jag mig an och utför arbetsuppgifter på ett nytt och förbättrat sätt, kvalitén har ökat i mitt arbete

Bild på Jens

Sedan hösten 2014 arbetar Jens som polis inom region Stockholm. Dessförinnan som ingripandepolis i Lidköping och Uddevalla samt vid krimjouren i Göteborg.

I samband med en idrottsrelaterad knäskada fanns tid över till annat, där träning ersattes med universitetsstudier. Jens upplever att studierna medfört en ökad förståelse för akademiska metoder och samtidigt hitta tjusningen i att problematisera när uppgifter ska lösas.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.