Självständigt arbete i konst- och bildvetenskap

7,5 hp

Denna kurs handlar om att skriva ett kortare självständigt arbete i konst- och bildvetenskap på grundnivå. Du introduceras till grunderna i vetenskapligt skrivande. Ett urval konst- och bildvetenskapliga teorier och metoder presenteras i undervisningen och du får hjälp att välja den infallsvinkel som passar bäst för det du ska skriva om. Du tränas i det vetenskapliga hantverket, såväl i utformning av text som i hantering av referenser och källor. Undervisningen ges på distans i form av inspelade föreläsningar och gemensamma seminarier online, kompletterat med individuell handledning i muntlig och/eller skriftlig form.
Kursen kan ingå i en högskole- eller filosofie kandidatexamen med konst- och bildvetenskap som huvudämne eller biämne.

Vill du veta mer om vad det innebär att studera konst- och bildvetenskap vid Linnéuniversitetet och vilka kurser och program du kan välja mellan? Genom att läsa fristående kurser kan du bygga ihop din egen examen. Läs mer om allt detta på vår ämnessida för konst- och bildvetenskap.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M