Skärmkulturer: strömmad film och tv

7,5 hp

Skärmkulturen har blivit till ett skällsord. Men faktum är att skärmen, snarare än bioduken och tv-apparaten, är hur majoriteten i Sverige konsumerar rörliga bilder idag. Den här kursen kommer att utgå från den historiska framväxten av tv:n som ett hemmamedium, men fokus ligger framförallt på den nutida förändring av medielandskapet och hur detta påverkar villkoren för tv-industrin; hur dramaturgin och estetiken omskapas samt hur publiken konsumerar film, tv och klipp digitalt. Vad händer egentligen i mötet mellan gamla och nya visningsformer för rörliga bilder och hur påverkas samhället av dessa mediala förändringar?

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.