Skärmkulturer: strömmad film och tv

7,5 hp

Skärmkulturen har blivit till ett skällsord. Men faktum är att skärmen, snarare än bioduken och tv-apparaten, är hur majoriteten i Sverige konsumerar rörliga bilder idag. Den här kursen kommer att utgå från den historiska framväxten av tv:n som ett hemmamedium, men fokus ligger framförallt på den nutida förändring av medielandskapet och hur detta påverkar villkoren för tv-industrin; hur dramaturgin och estetiken omskapas samt hur publiken konsumerar film, tv och klipp digitalt. Vad händer egentligen i mötet mellan gamla och nya visningsformer för rörliga bilder och hur påverkas samhället av dessa mediala förändringar?

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.