Skolutvecklande lärarledarskap och systematiskt kvalitetsarbete

7,5 hp

Är du intresserad av att fördjupa dina kunskaper om lärarledarskap, systematiskt kvalitetsarbete och professionsutveckling via kollegialt lärande och pedagogisk processledning? Söker du efter sammanhang och arenor där du kan möta förstelärare och lektorer för att utbyta ide´er, erfarenheter och kunskap i foör dig relevanta och aktuella områden?

Kursen riktar sig till förskollärare och lärare som innehar uppdrag som förstelaärare/ lektorer eller motsvarande. Utbildningen syftar till att deltagarna via aktuell forskning och beprövad erfarenhet stärker sina kunskaper och färdigheter att leda kapacitetsbyggande processer och utvecklingsarbeten i sin verksamhet.

För mer information, vänligen kontakta Daniel Alvunger daniel.alvunger@lnu.se

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar