giraff mot stadssiluett

Sociala relationer i globaliseringens tid

7,5 hp

Fältresa till Kenya i sommar! Är du intresserad av hur utbildning kan bidra till att uppfylla de globala hållbarhetsmålen? Vill du följa med oss till Nairobi i sommar? I så fall kan du söka till sommarkursen Sociala relationer i globaliseringens tid (1pe250) 7,5 hp. Genom föreläsningar, seminarier och studiebesök eller praktik kommer du få möjlighet att fördjupa dig i utbildningens roll i att uppnå FNs globala hållbarhetsmål inom områden som

- fattigdomsbekämpning,
- demokratiutveckling,
- jämställdhet
- korruptionsbejämpning,
- inkludering och interkulturell kompetens

Kursen vänder sig till alla som har ett intresse för utbildning i bred bemärkelse; kanske du som utbildar dig till lärare, statsvetare eller socionom eller befnner dig inom andra sektorer, men är intresserad av att i framtiden arbeta inom NGO eller med globala frågor. Kursen ges som en sommarkurs av institutionen för pedagogik. Delar av kursen följer ett traditionellt upplägg i form av föreläsningar och seminarier. I kursens andra del gör vi en fältresa till Nairobi där vi besöker en mängd olika samhällsinstitutioner så som FN, skolor, barnhem och NGOs men också slummen i Kibera och nationalparker, allt i syfte att studera sociala relationer, globala problem och frågor om inkludering i en annan kontext än den svenska. Om du inte vill följa med på fältresan så gör du istället en fältpraktik här hemma genom att vara på en institution relevant för ditt utbildningsområde så som NGO, fritidshem eller förskola eller annan lämplig institution där inkluderingsfrågor är centrala.

Fältresa/praktik sker i delar ac v26 – v27.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.