Sociologi med arbetslivsinriktning

30 hp

Sociologi ger dig kunskap och verktyg för att studera samhället, sociala relationer och människors handlingar. Sociologi med inriktning mot arbetsliv vänder sig till dig som är särskilt intresserad av att förstå och analysera hur socialt liv och enskilda individers livsvillkor utformas i arbetslivssammanhang. Det betyder att särskilt vikt läggs vid arbetslivs- och arbetsmarknadsfenomen på individuellt, organisatoriskt och samhällsnivå. Genom sociologisk teori ger kursen även förutsättningar för att analysera hur social skiktning, så som kön, klass, etnicitet och ålder, påverkar människans arbets- och livsvillkor. Kursen innefatter också lärande om forskningsdesign varigenom kunskap om olika vetenskapliga metoder och vetenskaplig kunskapsproduktion uppnås. Undervisningen genomförs i form av föreläsningar, workshops och seminarier. Utbildningen bedrivs helt på distans.

Distans – plugga där du är

Kanske vill du plugga i fjällen, storstaden eller hemma nära familjen? Många av våra program och kurser går på distans.

Att studera på distans kan gå till på olika sätt, antingen helt utan fysiska sammankomster eller med ett fåtal träffar på campus eller vid något av våra lärcentra. Den gemensamma nämnaren är att en stor del av studierna sker digitalt. Du kommunicerar med läraren och andra studenter med hjälp av en lärplattform där det finns diskussionsforum, möjlighet till grupparbete, digitala möten och inspelade föreläsningar.

Fördelen med distansstudier är flexibiliteten, något som passar dig som vill ha stor frihet att bestämma när och var du vill studera. En del obligatoriska moment i din utbildning kan vara under kontorstid, även om de sker på distans.  

Läs mer om att studera på distans

Student som pluggar på distans

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.