Spanska kurs

Spanska, allmän kurs, fortsättningskurs

30 hp

Kursen ger fördjupade kunskaper i grammatik, arbetar med enklare översättningsövningar samt övar förmågan att korrekt uttrycka sig på spanska i tal och skrift. Fokus läggs på de spansktalande ländernas litteratur- och kulturliv med genomgång av 1800- och 1900-talens litteraturhistoria. Skönlitteratur läses och analyseras med hjälp av enklare litteraturteoretiska verktyg. En kort introduktion ges till litteratur- och språkvetenskapliga teorier och metoder.

Kursen 1SP200 (fristående) läses tillsammans med studenterna som läser andra terminen i spanska inom programmen SKK (Språk, kultur och kommunikation) och IAL (Internationell administration med språk).

Kurs­ansvarig

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Allt händer på campus – hos oss blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö och ett händelserikt studentliv.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö? Det finns ett bra utbud av restauranger och mysiga caféer. Det finns en stor sjö mitt i staden, vacker natur finns alltid nära. Många studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och livet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i parken