Spanska kurs

Spanska, allmän kurs, fortsättningskurs

30 hp

Kursen ger fördjupade kunskaper i grammatik, arbetar med enklare översättningsövningar samt övar förmågan att korrekt uttrycka sig på spanska i tal och skrift. Fokus läggs på de spansktalande ländernas litteratur- och kulturliv med genomgång av 1800- och 1900-talens litteraturhistoria. Skönlitteratur läses och analyseras med hjälp av enklare litteraturteoretiska verktyg. En kort introduktion ges till litteratur- och språkvetenskapliga teorier och metoder.

Kursen 1SP200 (fristående) läses tillsammans med studenterna som läser andra terminen i spanska inom programmen SKK (Språk, kultur och kommunikation) och IAL (Internationell administration med språk).

Kurs­ansvarig

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M