Språkvetenskapliga perspektiv

15 hp

I den här kursen studerar du språkvetenskapliga teorier och metoder. Kursen fokuserar särskilt på hur korpusar, det vill säga stora elektroniska textsamlingar, kan användas för att studera förändring och variation i det engelska språket.

I kursen studeras språklig variation på flera olika nivåer, från interpunktion till ordförråd, fraseologi, grammatik och pragmatik. Du lär dig hantera och analysera stora datamängder, färdigheter som är nyttiga inom många olika områden.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M