Spridning av innovationer för en hållbar byggd miljö

7,5 hp

Utvecklingen av en mer hållbar byggd miljö förutsätter en vida spridd användning av resurseffektiva innovationer. För att kunna utforma effektiva interventionsåtgärder är det viktigt att förstå den process genom vilken innovationer utvecklas och sprids i samhället, och vad som påverkar möjliga användares beslut. I den här kursen ingår olika teorier om spridning av innovationer och deras applikationer i den byggda miljön.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M