Stål- och träkonstruktioner

7,5 hp

Kursen har som målsättning att ge färdigheter inom stål- och träkonstruktioner och att utveckla självständigt arbete inom ämnet. Kursen syftar till att lära ut materialen stål och trä som konstruktionsmaterial och hur man dimensionerar stål- och träkonstruktioner.
Kursen består dels av föreläsningar och beräkningsövningar, dels av ett projektarbete där studenterna arbetar självständigt med handledningshjälp. I projektet ingår datorberäkningar, handberäkningar och konstruktionsritningar. Kursens uppläggning är anpassad så att föreläsningar och beräkningsövningar följer arbetsgången i projektarbetet.
Projektarbetet bedöms med betygen Underkänt eller Godkänt. Betyg på en skriftlig tentamen utgör slutbetyg för kursen.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.