Supply Chain Information Systems

15 hp

För att organisationer ska förbli konkurrenskraftiga idag, behöver de leverera högt värde till sina kunder samtidigt som de ska bibehålla lönsamheten. De kan uppnå detta genom att implementera och hantera materiella-, finansiella- och informationsflöden på ett effektivt sätt. Supply Chain Information Systems används för att stödja dessa flöden genom att lagra, säkerställa och tillgängliggöra stora mängder av data. En del data är mycket komplexa och behöver delas inom en organisation och med deras leverantörer och kunder. Dessa system är viktiga inom Supply Chain Management eftersom de möjliggör ökad tillgänglighet, tillförlitlighet och kvalité på den information som behövs för att stödja ett snabbt och säkert beslutsfattande på alla nivåer i organisationer.

I den här kursen kommer du att lära dig de viktigaste funktionerna och tillämpningarna av olika Supply Chain Information Systems samt metoder för att konfigurera/ anpassa och hantera implementering av dessa. Dessutom kommer dess roll inom hållbarhetsarbetet att diskuteras. Kursen kommer att behandla olika informationssystem som används inom organisationer och i samarbete med deras leverantörer och kunder.

Växjö – studentstaden med ett levande campus

Strax söder om Växjö centrum ligger universitetets campus. I Växjö väljer många studenter att bo på campusområdet.

Här har du vänner, restauranger, föreläsningssalar, gym, mataffär, universitetsbiblioteket, friluftsområden och studentpubar, allt inom fem minuters gångavstånd. 

Du kan även bo i andra delar av Växjö och snabbt ta dig till universitetet med cykel eller buss. 

Med 90 000 invånare är Växjö en av Sveriges snabbast växande städer. Här finns en småländsk entreprenörsanda med många företag, bland annat inom IT-branschen – perfekt när du söker praktikplats eller jobb. Växjö är också en naturskön stad och här har du alltid nära till skog och vatten. 

Läs mer om våra studentstäder 

Studenter i hus M

Bygg din egen examen

Visste du att du kan kombinera fristående kurser och designa en alldeles egen examen utifrån vad du själv är intresserad av? Ta vara på möjligheten och var kreativ med din egen framtid. Läs mer om hur du kan bygga din egen examen och bli unik på arbetsmarknaden.