Svensk och jämförande politik

7,5 hp

Vilka drivkrafter påverkar den politiska utvecklingen och hur är fördelningen av makt organiserad i olika politiska system? I kursen ges teoretiska verktyg för att förstå skillnaden mellan olika länders politiska system. Därmed ges grunderna för den statsvetenskapliga inriktning som kallas jämförande politik.

Kursen 1SK123 bildar tillsammans med den föregående kursen 1SK122 och de efterföljande kurserna 1SK124 och 1SK125 det grundläggande kursblocket Statsvetenskap I.

Kalmar

I Kalmar finns Linnéuniversitetet centralt i stadskärnan. Universitetskajen är helt nybyggd och ligger precis vid havet. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Det är även i centrum som de flesta studenter bor. Bra att veta är att Kalmar kommun har en bostadsgaranti för nya studenter. Allt finns inom tio minuters cykelavstånd oavsett om du vill bada i havet, plugga, shoppa eller träna. Historiska byggnader och kullerstensgator ger staden charm. När solen lyser fylls området vid Kalmar slotts vallgrav av pluggande och solande studenter. Studentlivet har en självklar plats i Kalmar. Här börjar drömmen om framtiden!

Hus Vita på universitetskajen i Kalmar