Svensk och jämförande politik

7,5 hp

Vilka drivkrafter påverkar den politiska utvecklingen och hur är fördelningen av makt organiserad i olika politiska system? I kursen ges teoretiska verktyg för att förstå skillnaden mellan olika länders politiska system. Därmed ges grunderna för den statsvetenskapliga inriktning som kallas jämförande politik.

Kursen 1SK123 bildar tillsammans med den föregående kursen 1SK122 och de efterföljande kurserna 1SK124 och 1SK125 det grundläggande kursblocket Statsvetenskap I.

Växjö

Ungefär femton minuter med cykel från centrum ligger Linnéuniversitetets campus. Det är som ett eget litet samhälle med universitetet, studentbostäder och studentliv. Här blir du en del av en kreativ kunskapsmiljö.

Vad hittar du på upptäcktsfärd i Växjö – kontrasternas stad? Här finns bra restauranger, ett vinnande hockeylag och mysiga caféer där du kan få latten smaksatt med lingon. I Växjö är vacker natur alltid nära, staden omges av både sjö och skog. Studenter tycker om kombinationen av stadskärnan i Växjö och det aktiva studentlivet på campus. Här börjar drömmen om framtiden!

Studenter i hus M